Rich Results Test Aracı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Rich Results Test Aracı Nedir, Nasıl Kullanılır?

Arama motorlarının web sitelerinin içeriğini ön plana çıkarması için sunduğu birçok farklı araç var. Bunlar, rich snippet, featured snippet ve zengin sonuçlar gibi birçok farklı isimle bilinmektedir. İçeriğinizi ön plana çıkarmanızı sağlayan bu hizmetler Google, zengin sonuçlar olarak adlandırmaktadır.Bu yapılandırılmış verilerle ilgili Google test aracı hizmete sunmuştur. Rich Results Test Aracı, sayfalarınızda bulunan yapılandırılmış verileri kontrol etmenizi sağlar. Peki Rich Results Test Aracı nasıl kullanılır? Yapılandırılmış veriler Zengin Sonuçlar Test Aracı ile nasıl kontrol edilir?

Rich Results Test Aracı 

Rich Results Test Aracı, yapılandırılmış verilere odaklanarak zengin sonuçları gösterme amacıyla tasarlanan biir araçtır. Sayfada yer alan, veri kaynakları olan JSON-LD, Microdata veya RDFa algılanır ve sonuçlarda gösterilir. Bu kaynaklarda JSON-LD tavsiye edilen veri kaynağıdır. Zengin Sonuçlar Test Aracı, yapısal verilerin yayınlanmadan önce düzenleme imkanı sunar. Şimdilik tarif, film, iş ve kurslar için kullanılmaktadır. İlerleyen zamanlarda daha farklı özellikler eklenerek gelişecektir.

Rich Results Test Aracı 

Rich Results Test Aracı Nasıl Kullanılır?

Zengin sonuçlar test aracı aslında oldukça kolay bir kullanıma sahiptir. Rich Results Test Aracı sayfasını açtıktan sonra karşınıza çıkan sayfada ilgili sayfanın URL’si sizden istenmektedir. URL’yi ekledikten sonra testi çalıştır demeniz yeterlidir. Sayfa ile ilgili tespit edilen sorun sonuçlarda size sunulur. Ayrıca geçersiz kodlarda test sonucunda gösterilir. Eğer web sitesini yöneten ve geliştiren birden fazla kişi varsa test sonucunu onlarla da paylaşma imkanı sunulmaktadır. Sayfanın önizlemesini yapabileceğiniz gibi testi geçen sayfaların dizine eklenmesi için Google Gibi Getir yapmalısınız. Aşağıda yer alan görselde herhangi bir sayfaya ilişkin URL’yi test ettiğimizde karşımıza çıkan sunucu görebilirsiniz. Gördüğünüz gibi test aracı sayfanın zengin sonuçlar için uygun olmadığını gösterirken yardımcı bilgilerde sunmaktadır.

zengin sonuçlar testi

Geçtiğimiz yıllarda her yıl farklı trendler SEO çalışmalarına damga vurmaktaydı. 2018’de ise yükselen değer Zengin Sonuçlar. 2018’e yaklaşırken yayınladığımız 2018 SEO Trendleri yazımıza bakarak yeni yılda SEO çalışmalarınızı bu doğrultuda planlayabilirsiniz. Yeni yılın SEO trendleri doğrultusunda web siteniizi optimize ederek iyi bir başlangıç sağlayabilirsiniz. İçeriklerinizi ön plana çıkarmak için Google web sitelerine sunduğu zengin sonuçlar ile rakiplerinizi geride bırakabilir ve arama motorlarında yükselebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir