Bir Site Nasıl Popüler Hale Getirilir?

Bir Site Nasıl Popüler Hale Getirilir?

Bu yazımızda, “bir site nasıl popüler hale getirilir” sorusuna yanıt arıyoruz. Websitesi açan herkes özel bir amaç yoksa, sitesini popüler hale getirme arzusuna sahiptir.  Web sitenizi popüler hale getirmek için en kolay yollardan bazılarını özetledik. Blog içeriği, arama motoru sıralamasını ve web sitesi trafiğini etkilemek için gerekli faktör olduğundan, web sitenizi hem arama motorlarına hem de okuyuculara dost olacak şekilde optimize etmek için bu ipuçlarını uygulauabilirsiniz.

Güvenlik ve Hız

Her şeyden önce, web sitenizin hızlı ve çevrimiçi olmasını sağlamalısınız. Sonuçta, hız ve çalışma süresi iyi bir kullanıcı deneyimi için en önemli faktörlerdir. Web siteniz ziyaretçiler arasında iyi bir kullanıcı deneyimi ve ziyaretçilere karşı dostça olduğunda popüler olabilir.

Güzel Tasarım

Ardından, web sitenizi güzel bir görünümle özelleştirmeniz gerekir. Genel olarak, güzel ve iyi kategorize edilmiş bir web sitesi cazip gelecektir. Web siteniz için kullanacağınız tema, mobil kullanıcılar da dahil olmak üzere her cihaza duyarlı olmalıdır.  Bildiğiniz gibi cep telefonu önemli bir araç haline geldi. Dolayısıyla, mobil kullanıcıları düşünmezseniz zarara uğrarsınız.

Kaliteli İçerik

Kalite ve özgün içerik, web sitelerinin ziyaretçileri cezbetmesi için en temel faktördür. İlk başta, sıcak ve elverişli, özellikle de iyi olduğunuz, uzun bir süre çalışmadan bir şeyler kolayca yazabileceğiniz uygun bir konuyu seçebilirsiniz. Ardından, canlı ve özel bazı içerik yazmaya başlayabilir ve sıkıcı, tatsız ve boş bir şey sunmaktan öteye geçebilirsiniz. Daha da önemlisi, makale içinde doğru yoğunlukta olan anahtar kelimeleri eklemeyi unutmayın. Ayrıca, kaliteli içeriğin düzenli olarak güncellenmesi de önemlidir. Okuyucular taze bilgilere erişebildiğinden, web sitenizi, neler olup bittiğini görmek için sık sık geri döneceklerdir.  Bu nedenle, okuyucularınızın sadakatini kazanabilirsiniz.

SEO Uyumlu Site

SEO, Arama Motoru Optimizasyonu, arama sonuçlarında web sitesi sıralamasını artırmak için çok önemli bir faktördür. Böylece, web sitenizi popüler hale getirmek için öncelikle arama motorlarına göre optimize edebilirsiniz. Soyut bir kavram olduğundan zengin içerikler ve ipuçları içerdiği için SEO’u nasıl yapacağınızı söylemek zor. Bununla birlikte, temel olarak arama motorlarına web sitesini göndererek, uygun anahtar kelimeleri seçerek, meta etiketlerini optimize ederek, kaliteli geri bağlantılar kurarak vb. başlayabilirsiniz.

Sosyal Ağlar

Sosyal ağlar, Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, vb. Dahil olmak üzere sosyal ağlarda milyonlarca insan aktif olduğu için web sitenizi tanıtmak için iyi yerlerdir. Şu anda blogunuz için bir Facebook sayfası oluşturun ve diğer milyonlarca Facebook kullanıcısı ile içeriklerinizi paylaşmaya başlayın. Böylece, eski ziyaretçileri kolayca tutabilir ve yeni ziyaretçiler çekebilirsiniz. Buna ek olarak, kullanıcıların sorularını gündeme getirme ve cevaplama özgürlüğüne sahip olduğu Quora benzeri bir forum oluşturabilirsiniz. Alternatifler, böyle bir forumda takipçileri sabitleyen popüler bir kullanıcı olmanın faydalı olduğu düşünülmektedir. Blogunuzun Niche’ine uygun olarak, bu tartışmalar okuyucularla olan yakın ilişkiye bir fayda sağlayacaktır. Bazen, en sık sorulan soruların özel makaleleri yazılabilir. Bu, web sitenize büyük trafik sağlayabilir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Bunlar zaten hali hazırda olması gereken altyapısal işler. Hepsine sahip biri için popüler hale getirme yöntemleri de yazsanız iyi olmaz mıydı?

  2. teşekkürler güzel makale

  3. Güzel bir yazı teşekkürler

  4. Çok güzel tşk.

  5. Rica etsem benimde web siteme bakarmısınız 🙂 lezzetinrotasi . com

  6. benim web siteme bakıp görüşlerinizi yazarmısınız?
    teşekkürler

  7. […] içeriğinizi hatırlamaları ve adınızı aklında tutmaları için onları tetikler. Ayrıca bir siteyi popüler hale getirme yöntemleri bu alanda işinize […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir