Organik Trafik Arttırma Kılavuzu (6 Madde)

Organik Trafik Arttırma

Organik Trafik ArttırmaOrganik trafik: Ücretli şekilde elde edilmemiş olan trafiği ifade eder. Sitenizi ziyaret edenler, işletmenizi Google, Yandex gibi bir arama motoru ile bulmuş demektir. Web sitenizin organik trafiğini arttırmak istiyorsanız, SEO kurallarına göre oynamanız gerekir. Bazen, bu ileri bir teknik SEO tekniğinin uygulanmasını gerektirir. Ancak çoğu kez de bazı küçük adımlarla, sağlam bir şekilde organik hit arttırmak mümkündür. 

1) Düşük Rekabetli Anahtar Kelimelere Odaklanma

Anahtar kelimelerinizi Google arama sonuçlarında sıralanacak şekilde optimize etmeye ilk başladığınızda, en iyi ve en popüler anahtar kelimelerin çoğunun sektör liderleri tarafından kapılmış olduğunu görmeniz muhtemeldir. Fazla hit alan terimler, yüksek rekabet gerektiren anahtar kelimelerdir. Bu nedenle, en azından şu anda onlar için sıralama almanız çok zordur. Ahrefs gibi ücretli veya Ubersuggest gibi ücretsiz araçlarla düşük rekabetli anahtar kelimeleri ve arama terimlerini tespit edebilirsiniz.

Düşük rekabetli anahtar kelimeler genellikle şunlardır:

– Az kullanılan eş anlamlı terimler

Uzun kuyruk anahtar kelimeler

2) Site İçi SEO Denetimi

On-page SEO, yani site içi SEO; dönüşümleri artırmak için bir sayfada yapabileceğiniz bütün işlemleri ifade eder. SEO çalışmalarının merkezidir. Bu nedenle özellikle hit almayan içerikleri belirleyin. Anahtar kelimelerinizi, eğer yoksa başlığınıza ekleyin. SEO dostu bir URL kullanmayı alışkanlık haline getirin. İyi bir URL, anahtar kelimeyi içeren ve okuyan insanların bağlantının neden bahsettiğini anladığı URL’dir. 

3) Kullanıcı Deneyimi İyileştirme

Google, algoritmasını yılda birkaç kez günceller ve bunun nedeni basit – insanları belirli bir arama sorgusu için en iyi sayfaya götürmeye çalışıyor. Sitenizdeki kullanıcı deneyimini geliştiriyorsanız, sayfanızı botlar için değil, insanlar için optimize etmeniz gerekir. İlk aşamada sitede yazıların arka planını beyaz yapmak (#fff kodu) kullanmak her zaman iyi tercihtir. Okuyucuların taramasını kolaylaştırır. İnternetteki çoğu insan yavaş bir sitede bekleyecek kadar sabırlı değildir, yapmanız gereken ilk şey sitenizi Google sayfa hızı denetleyicisiyle çalıştırmak ve sitenizi kontrol ederek sitenizi nasıl hızlandırabileceğinizin yollarını aramaktır. Bu aşamada moradam seo ajansı ile iletişime geçebilirsiniz.

4) Rakip Odaklı Çalışmalar

Sitenizi hiçbir zaman tam olarak optimize edemezsiniz, rakiplerinizden daha iyi olması için uğraşabilirsiniz, geçerli olan ana kriter budur. Rakiplerinizden iyi olmalısınız. Ahrefs ve Semrush ile anahtar kelime ve hit kontrolü yapabilirsiniz. Bu iki araçlar Backlink analizi de yapabilir, almanız gereken backlinkleri tespit edebilirsiniz. 

5) Gereksiz Sayfaları Azaltma

Gereksiz sayfalar, hit almayan ve sitenin ana içeriğini oluşturmaya sayfalardır. Bazı SEO uzmanları, hit getirmeyen sayfaları silmenizi önerir. Bu noktada isterseniz gereksiz sayfaları silebilir, isterseniz bu sayfaları bir sayfada toplayarak daha güçlü bir sayfa oluşturabilirsiniz. Bu aşamalarda, sildiğiniz sayfalarda backlink olmaması önemli bir kriterdir. Backlink olan sayfaları silmeniz, sitelerinizi olumsuz etkileyebilir.

6) Gönderileri İyileştirme

Sitenizde var olan içerikleri, daha kolay okunabilen daha anlaşılır hale getirmek, sitenize gelen ziyaretçilerin sitede durma sürelerini arttıracak ve bu da size olumlu yansıyacaktır. İçerikleri daha iyi ve kaliteli hale getirmek için bazı ipuçları şunlardır: Daha kısa paragraflar kullanmak, 5-10-15 kelimeden oluşan karışık cümle uzunluklarına sahip olmak, alt başlıklarla daha düzenli hale getirmek, içeriklerin cümle yapılarını kaliteli hale getirmek. 

Organik Trafik Arttırma

Organik Trafik Arttırma hakkında temel kriterlere değindik. Burada yer alan bilgiler, hemen herkes tarafın yapılabilecek pratik yöntemlerdir. Bu işlemleri sitemizde kapsamlı bir şekilde uygulamak, doğru bir şekilde uygulamak ve sabırla beklemek önemlidir. Kısa sürede veya bir kaç değişiklikle hızla sonuç almak malesef SEO dünyasında mümkün değildir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir