VMware Nedir?

VMware Nedir?

1998 tarihinde VMware 5 farklı ‘’BT uzmanı’’ tarafından kurularak piyasaya sürülmüştür. VMware genellikle sanallaştırma teknolojinin üzerine yazılımlar geliştiren yazılım firması olarak bilinmektedir. Kurulduğu günden bu yana sektörde aktif düzeyde faaliyet göstermiş ve başarılı projelerde varlığını sürdürmeyi başarmış düzeydedir. VMware firması geliştirdiği yazılımlar sayesinde sanallaştırma teknolojisinde lider duruma ve rakipsiz hale gelmeyi başarmıştır.

Hal böyle olunca piyasaya birçok farklı proje çıkararak aktif şekilde faaliyet göstermeyi başarmıştır. Günümüzde sanallaştırma teknolojisinde en fazla tercih edilen firmaların başında VMware gelmektedir. İmalat ettiği sanallaştırma teknolojileriyle adından sıklıkla söz ettirmeyi başarmış durumdadır. Bilgisayarlarda kullanmış olduğumuz masaüstü versiyonlar ile server tarafında aktif olarak kullanılan birçok uygulamada varlığını sürdürmektedir.

VMware Ne İşe Yarıyor?

VMware aktif olarak sektörde adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran profesyonel bir sanal teknoloji şirketi olarak biliniyor. Server ve kullanıcı yöneticilerinin pek çok sanal teknoloji projesini oluşturmasına yardımcı olmaktadır. İmalat ettiği sanallaştırma yazılımları neticesinde kullanıcılar pek çok ihtiyaçlarını yazılım üzerinden giderebilmektedir. Böylelikle sanallaştırma teknolojileri aktif ve pratik bir şekilde kullanılabilir.  VMware yazılımları günümüzde sunucu ve desktop olmak üzere 2 farklı platform için hazırlıklar yapıyorlar.

VMware birden fazla sayıda bilgisayarlarınıza işletim sistemleri kurmanıza olanaklar tanır. Böylelikle dual boot metotlarını kullanmanıza gerek kalmadan bilgisayarınızda dilediğiniz ölçüde işletim sistemlerinizi kullanabilirsiniz. VMware bu alanda son derece işlevsel ve aktif bir şirket olarak bilinir. Bilgisayarınız üzerinde denemekten çekindiğiniz herhangi bir işlemi çok hızlı ve kolay bir şekilde VMware üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle yeni sanallaştırma teknolojileri alanında yazılım projeleri hazırlamaya VMware oldukça yardımcı olacaktır.

Manuel olarak boot fonksiyonuyla çalışan yazılımları deneyimleyebilirsiniz. Bu alanda VMware son derece aktif ve profesyonel bir araçtır. Özel yapacağınız işlemlerinizi farklı boyutlarda işletim sistemlerinde yükleme yapmadan deneme yapabilirsiniz. Böylelikle ortaya daha profesyonel projeler çıkarma olasılığına sahip olmuş olursunuz. Aynı zamanda Linux işletim sistemini desteklemeyen yazılımları çalıştırmak için de VMware aracı kullanılmaktadır.

VMware aracı çok hızlı bir şekilde çalışma olanağına sahip durumdadır. Böylelikle hızlı bir şekilde işlevsel bir alanda faaliyet göstermeyi başarıyor.

VMware Server Alanında Ne İşe Yarar?

VMware aynı zamanda sunucular üzerinde de oldukça pratik işlemlere sahip durumdadır. Bir tek server ortamı üzerinden birden fazla işletim sistemini oluşturabilmenize VMware olanak sağlar. Aynı oluşturacağınız işletim sistemlerini bölümlere ayırma konusunda da son derece yeterlilik sahibi bir araçtır. Pratik bir şekilde oluşturulan serverları yönetebilir, ayrıca bu serverları başka kişilerin kontrolüne verebilirsiniz.

VMware sizlere hem uzaktan erişim hem de yakından erişim özelliği sağlayan son derece fonksiyonel bir cihazdır. Oluşturacağınız sanal serverları kolaylıkla askıya alabilir, dilediğiniz zaman askıdan çıkarabilirsiniz. Kontrol tamamen size aittir. VMware dilediğiniz kadar IP adresi oluşturma ve atama işlemine vakıf kılıyor. Bu özelliğiyle oldukça fazla tercih edilerek ön plana çıkmaktadır.

VMware Kullanımı Nasıl Gerçekleşiyor?

VMware kullanımı oldukça pratik ve kolay bir şekilde gerçekleşiyor. Kişilerin sadece bu alanda biraz donanım sahibi olmaları gerekiyor, böylelikle işlemlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına aktif olarak erişmiş olurlar. VMware sisteminin çapraz özelliğe sahip platform sistemi bulunmaktadır. VMware kullanımı şu araçlar üzerinde gerçekleşiyor. Bunlar; VMware Workstation, VMware Fusion ve VMware player şeklindedir. Bunlar üzerinden kolaylıkla VMware kullanımı gerçekleştirebilir, aktif olarak faaliyetlerinizi sürdürebilme olanağına kavuşabilirsiniz.

Yukarıdaki sayılan versiyonların bütünü VMware desktop Windows cihazlarda kullanılacak sürümler için geliştirilmiştir. Böylelikle sorunsuz ve hızlı bir şekilde kullanabilme olanağına erişmiş olursunuz. VMware bu konuda sizlere geniş fonksiyonlu işlemler yapabilme, işlemlerinizi hızlı bir şekilde oluşturabilme işlemleri sunmaktadır.

VMware serverları kurabilmeniz için birincil kaynaklı bir işletim sistemine ihtiyacınız bulunmuyor. Kurulumu son derece basit ve hızlı olarak gerçekleşiyor. Fakat kişilerin burada dikkat etmesi gereken konulardan birisi de server hakimiyetidir. Server hakimiyetini başarılı bir şekilde yönetemeyen kişiler VMware sorunlarını çözmede oldukça fazla problemle karşı karşıya kalmaktadır. Dolayısıyla bu alanda kendinizi eğitmeniz ve geliştirmeniz son derece önemli bir fonksiyonel etmene ev sahipliği yapmaktadır.

VMware masaüstü versiyonları gibi kullanıcı versiyonlarını kullanmakta son derece pratiktir. VMware alanında sistem yöneticinizde detaylı bilgiler almanız VMware kullanımı açısından sizlere pratiklik sağlar.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir