Mobil Uygulama Pazarlaması Nasıl Yapılır?

Mobil Uygulama Pazarlaması

Mobil dünyasının büyük bir hızla gelişmesinin ardından mobil uygulamaları mağazaya çıkardıktan sonra büyük bir çaba harcamanız gerekmektedir. Mağazada yer alan milyonlarca uygulamanın arasından öne çıkabilmesi için kaliteli ve işe yarayan stratejiler üretmeniz gerekmektedir. Bu yazımızda mobil uygulama pazarlamasında işinize fazlasıyla yarayan önemli ipuçlarını vereceğiz. Elbette ki mobil uygulama pazarlama konusunda yardımcı olacak binlerce yöntem var. Bunlardan birkaçını sizlerle paylaşacağız.

Smart App Banners

mobil uygulama pazarlaması

Bannerlar, web sitelerinde mobil cihazlardan gezintiye çıktığınızda oldukça sık karşınıza çıkmaktadır. Sayfanın en üst kısmında çıkarak kullanıcıların görmeme ihtimalini neredeyse sıfıra indirmektedirler. Bu bannerlar uygulamanın indirilip indirilmediğini bildiğinden aç veya görüntüle olarak iki farklı seçenekle karşımıza çıkar.

Footer Butonu

Uygulaması olan her site için mutlaka kullanılması gereken bu yöntem, istediğiniz yere eklediğiniz zaman site açıldığında kullanıcının karşısına çıkacaktır. Masaüstü ve mobilde oldukça kullanışlıdır.

Facebook Pixel

mobil uygulama pazarlaması

Siteye eklenilen bir kod yardımıyla kullanıcı datalarını toparlayıp Facebook’ta hedefleme yapmayı sağlamaktadır. Facebook Pixel, sadece hedefleme yapmakla kalmıyor; kullanıcıların kullandığı cihazaın işletme sistemine, sürümüne kadar hedefleme yapmayı sağlıyor. Facebook Pixel sayesinde hedeflediğiniz kiteleye kolaylıkla hitap etmeniz mümkün oluyor.

YouTube Reklamları 

Uygulama reklamını gerçekleştirirken genelde hedefimiz mobil cihaz kullanıcıları olur. Çünkü uygulamanızın reklamını bilgisayar kullanan insanları hedefleyerek yapmazsınız. Daha çok mobil kullanıcılarını hedef alırsınız. Bu demek değil ki bilgisayar kullanıcılarından geri dönüş sağlayamazsınız. Elbette sağlarsınız ancak bu oldukça az bir oran olur. YouTube’da video izlerken karşımıza çıkan reklamları hepimiz biliyoruz. Çoğu zaman kullanıcıları canından bezdirse de bu reklamlar oldukça etkilidir. Doğru bir hedefleme yapıldığı zaman bu reklamlar aracılığıyla uygulamanızın reklamını yapmak başarılı sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.

Web Sitesi

Web sitenizin dizaynı diğer saydığımız seçenekler arasında en zor olanıdır. Ancak başarılı bir şekilde bunu gerçekleştirdiğiniz zaman sonuçların ne kadar etkileyici olduğunu göreceksiniz. Sitenizi böylelikle sosyal medyada tanıtırsınız ve daha fazla kaliteli trafik sağlarsınız. Bunun için en iyi örneklere göz atarak fikir elde edebilirsiniz.

Evrensel Uygulama Reklamları

mobil uygulama

Evrensel uygulama reklamları sayesinde uygulamanızla ilgilenen kişilere rahatlıkla erişim sağlıyorsunuz.

App Store Optimizasyonu

Google sonuçlarındaki gibi anahtar kelimelerde üst sıralara çıkmanız görünürlüğü fazlasıyla etkilemektedir. App Store Oprimizasyonu (ASO) hakkında yazmış olduğumuz makalemizi inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Yaratıcılığın sınırı olmadığını bir kez daha söylemek istiyoruz. Bu yüzden mobil uygulamanızın pazarlamasını yapmak aslında tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış bir durumdur. Bu yüzden mobil uygulamanızı pazarlarken bir nevi yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekmektedir. Sosyal medya, blog ve mailing gibi birçok yöntemden yararlanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli unsur kullanıcıları bıktırmadan bunu yapmaktır. Birçok farklı yöntemle aynı hedef kitleye yönelebilirsiniz. Ancak tek bir yöntem ve tek bir hedef kitle büyük bir başarısızlık getirebilir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir