Mobil Aramalarda Sıralama Yükseltme İpuçları

Mobil Aramalarda Sıralama Yükseltme İpuçları

Google, öncelikle bir web sitesinin mobil sürümünü kontrol edecek; mobil browser üzerinde nasıl indeksleneceğini öğrenmek için siteyi tarayacaktır. Bunun anlamı, Google, web sitesinin mobil sürümü temel alınarak bir web sitesinin genel organik sıralamasını belirlemeye başlayacaktır. Kısacası, gezegendeki en büyük arama motoru için optimize etmek isterseniz mobil düzenlemeler artık resmen daha önemli bir hale gelmiştir. İyi bir mobil sıralamaya sahip olmak, genel organik sıralamanızı etkiler ve mobil cihazlarda iyi derecelendirme yaparsanız, masaüstü aramalarında da iyi derecelendirirsiniz. Bunun için Mobil Aramalarda Sıralama Yükseltme İpuçları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Tüm bunlara yeniyseniz; Google, arama sonuçlarını mobil cihazlar aracılığıyla yapılan aramalarda farklı şekilde kişiselleştirdiği için, mobil sıraların masaüstü sıralardan farklı olduğunu bilmelisiniz. Yeni başlayanlar için, mobil SERP’lerle her zaman hedeflenen GPS’dir ve arama yaparken kişinin fiziksel olarak bulunduğu yerden etkilenir.

Mobil Arama Sonuçlarındaki Sıralamalar Nasıl Arttırılır?

Mobil sıralamalar, aslında, mobil kullanıcılar için uygun olan ek arama kişiselleştirmesini gerçekleştiren “yerel sıralamalardır”.

Bu, Google’ın bize daha kaliteli ve daha alakalı arama sonuçları vermesine olanak tanır. Örneğin, akıllı telefonunu Paris’teki “Çin restoranı” için arayan bir kişi, aynı anahtar kelimeyi Londra’da arayan bir kişiden farklı sonuçlar alacaktır.

Mobil Aramalarda Sıralama Yükseltme İpuçları

İşte, Google üzerinde mobil sıralamanızı artıracak ve web sitenizi mobil cihazlara uygun hale getirecek ipuçları:

  • Mobil sürüm / yapılandırma, aynı içeriğe, bağlantıya ve biçimlendirmeye sahip masaüstü sürümüne olabildiğince benzer olmalıdır.
  • Duyarlı Tasarım, sabit ölçülerle tek bir sürüm yerine kullanıcının ekranına uyarlanan sayfalar ve öğeler anlamına gelir. Duyarlı/Responsive Tasarım, Google’ın tercihidir.
  • Dinamik Sunum, aynı URL’nin, görüntülendiği cihazın türüne bağlı olarak farklı şekilde görüntülenmesi ve tasarımın buna göre farklılaşması anlamına gelir.
  • Ayrı Site, ana web sitesinin mobil sürümü için ayrı bir URL’ye sahip olduğunuz anlamına gelir, genellikle böyle: m.siteadi.com. Doğru yapılmadığı takdirde, bu Google ile endeksleme sorunlarına neden olabilir.
  • AMP protokolü (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar): Bu, web sayfalarının mobil cihazlarda çok hızlı yüklenmesini sağlayan bir protokoldür. AMPler, olmayanlara göre yaklaşık 4 kat daha hızlı yüklenir ve normal sayfalardan çok daha az veri kullanır. Google, AMP’li web sitelerini tercih eder.
  • Flash Elements – Mobil cihazlar Java ve HTML5’i tercih eder ve birçok akıllı telefon flaş unsurlarını hiç göremez.
  • Ayrıca, mobil derecelerin öneminin arkasında çok daha bariz mantıksal bir gerçek var. Dünyada aartık masaüstünden çok daha mobil cihazlar vardır ve toplam mobil cihazlar üzerinden yapılan internet taramaları birkaç ay önce ilk kez masaüstü taramalarını aşmıştır.
  • Mobil cihazlar daha ucuza mal oluyor ve herkesin ihtiyaç duymadığı veya alabileceği pahalı bir masaüstü bilgisayardan çok daha uygun ücrete sahiptir. İstatistikler, üst üste birkaç yıl gösteriyor ki, Google’daki çoğu İnternet araması, her yıl büyüdükçe büyüyen bir rakam olan mobil cihazlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir