Google Hızlı Index Alma Teknikleri

Google Hızlı Index Alma Teknikleri

Google Hızlı Index Alma Teknikleri. Yepyeni bir web sitesinin sıralaması zor bir iştir ancak Google’ın yönergelerini izleyerek yeni bir web sitesi sıralamasını ve trafiğini artırabilirsiniz. Şimdilik arama motorlarında ilk sıralarda olmama ihtimaliniz olmasına rağmen, iyileştirme için her zaman şansınız var.

Site Hızı

Sitenizin süper hızlı olduğundan emin olun. Çok düşük hızda bir web sitesine sahip olmak olumsuz etkiler yaratabilir. Ziyaretçilerin %47’si bir web sayfasının 2 saniye veya daha kısa bir sürede yüklenmesini bekliyor. Bu nedenle, sayfaların süper hızlı bir hızda yüklendiği bir web siteniz olduğundan emin olun.

Düzenli İçerikler

Blogunuzu alakalı içerikle düzenli olarak güncelleyin. Site alakalılığını göstermenin en iyi yollarından biri, bir web sitesi için düzenli olarak güncellenen içeriği sağlamaktır. Benzersiz içeriği güncellediğinizde, Google’ın size olan dikkatini arttırma noktasında kesinlikle yararlı olabilir. Google, insanların bilgi alabileceği bir platformdur. Böylece, Google, kullanıcıların bilgilendirici buldukları taze ve benzersiz içerik üzerinde duruyor. Bu nedenle, web sitenizin blog’unu alakalı içerikle düzenli olarak güncellemek, daha iyi bir sıralama sağlayabilir.

Mobil Uyumlu Site

Web siteniz mobil uyumlu olmalı. Teknolojik açıdan gelişmiş bu dünyada, cep telefonlarımızı veya tabletlerimizi kullanarak Google’dan bilgi almayı tercih ediyoruz. Dolayısıyla, kullanıcıların hareket halindeyken bilgiye erişebilmesi için mobil dostu bir web sitesi geliştirilmesi zorunludur.

Google Hizmeti

Mobil cihazlara uygun bir web sitesinin, Google’da daha iyi bir sıralamaya ulaşma ihtimali yüksektir. Google, mobil arama algoritmasını 21 Nisan 2015’te başlattı. Algoritma, Google’ın mobil arama sonuçlarında mobil cihazlara uygun sayfaları artırmak için tasarlandı. Google, bir web sitesinin mobil uyumlu olup olmadığını kontrol etmek için Mobil Dostu Test Aracı adı verilen bir araç yayınladı.

Düşük Rekabetli Anahtar Kelimeler

Düşük rekabetli Anahtar Kelimeler hedefleyin. Anahtar kelime araştırması, herhangi bir SEO kampanyası için ilk önemli faktördür. Günümüzde yüksek rekabete sahip bir anahtar kelimeyi sıralamak çok zor, bu nedenle daha iyi rekabet üstünlüğü sağlayan anahtar kelimeler bulmak daha iyi bir yoldur. Düşük rekabete sahip anahtar kelimeler, her ay iyi miktarda aranan ancak rekabetten yoksun olan anahtar kelimelerdir. Doğru anahtar kelimeyi seçmek, web sitenize ziyaretçi çekmek ve bunun karşılığında sizin için daha iyi sıralamaları getirmek için yardımcı olur. Anahtar Kelime Araştırma Araçları’nın yardımıyla, anahtar kelimeniz veya kategorinize olan ilginizi ve ayrıca arama hacimlerini belirleyebilirsiniz.

Web sitesini anahtar kelimelerle optimize edin. Sitenize anahtar kelimeler ekleyerek web sitenizi optimize etmeyi öğrenin. Tarayıcı sekmesi ve arama sonuçları, içeriğinizin başlığını gösterir. Dolayısıyla, birkaç anahtar kelime veya bir ifade içeren bir başlık oluşturmak, araştırmacıların içeriğinizi sorguyla alakalı olarak bulmasına yardımcı olur. Web sitenizin her sayfası için açıklayıcı ve benzersiz bir başlık yazmaya çalışın. Başlığı kısa ve basit tutun (55-60 karakter içinde).

SEO Uyumlu URL Yapısı

Optimize Edilen URL Yapısı. Sayfanızın içeriğini tanımlayan URL’lerde anahtar kelimeler olması her zaman daha iyidir. Yayınladığınız her yayın için URL’nizi optimize etme fırsatına sahipsiniz. URL’nizi, anahtar kelimelerle dolu tam alan adı eşleşmesi için arama motorları tarafından cezalandırılmayacak bir şekilde optimize edin.

H1 Etiketleri

H1 etiketi. Genel olarak HTML başlık etiketleri olarak bilinen başlık etiketleri, web siteniz için arama motoru sıralamasını iyileştirmek için kullanılır. En önemli başlık etiketi, sayfanızın içeriğini belirleyen H1 etiketi olup, yalnızca bir kez bir web sayfası için kullanılmalıdır. H2, H3, H4, H5 ve H6, H1 etiketleri kadar önemli olmayan alt başlık etiketidir. Arama motorları diğer başlıkları üzerinden H1 etiketleri vurgular ve diğer SEO teknikleri ile birlikte doğru kullanıldığında en iyi sonuçları verebilir.

Meta Açıklaması

Meta Açıklaması. Sayfanız hakkında kısa bir özet, böylece kullanıcıların başlığınızdan kaba fikirler çıkarmamak yerine sayfanın içeriği hakkında bilgi sahibi olabilmelerini sağlıyor. Meta açıklama alakasız olmamalıdır. Kullanıcılar, başlığı açıklama ile ilişkilendirebilmelidir. Meta açıklamasını kısa tutmalı ve 155 karakteri aşmamalısınız.

Görsel Alt Metinleri

Görsel alt etiketleri. Görüntülere alt etiketler veya alternatif metin etiketleri sağlamak, yalnızca kullanıcı tarafından erişilebilir kılmakla kalmaz aynı zamanda arama motoruna sayfanız hakkında bilgi verir. Resim alt etiketleri ve dosya adları anahtar kelimeler içermelidir, böylece arama motorları içeriğinizi zenginleştirilmiş anahtar kelime olarak tanımlayabilir. Bunlar, web sitesini anahtar kelimelerle optimize etmenin yolları. Yukarıdaki optimizasyon yöntemlerinden öğrenin ve optimizasyonunuzu doğru yapın.

Okumanızı Öneririz: Google İlk Sırada Çıkma İpuçları

İçeriğindeki anahtar kelimeleri doğal olarak kullanın. Google’ın yönergelerine göre – “Kullanıcıların sayfalarınızı bulmak için yazacakları kelimeleri düşünün ve sitenizin aslında bu kelimeleri içerdiğinden emin olun”. Öyleyse, doğal anahtar kelimelerinizi içeriğin gövdesine koyun. Unutmayın ki içeriğin doğal olması ve anahtar kelimelerle bir araya getirilmemesi gerekir. İçerik kullanıcıların anlayabileceği ve okunabileceği basit kelimelerle yazılmalıdır. Verilen konuda kullanıcılara bilgi yayın; böylece gerçekten faydalı bulurlar ve size tekrar gelirler.

Kaliteli Backlink

Sadece kaliteli backlink bağlantılar kurun. SEO, Google’ın ortaya çıkışı ile önem kazanmış ve backlink’ler SEO başarısının temeli haline gelmiştir. Backlinkler web sitenizin popülerliğini belirlemenize yardımcı olur. Google, kaliteli geri bağlantı sayısına sahip web sitelerine daha fazla kredi verir ve bu web sitelerini, bir arama sorgusu için diğerlerinden daha alakalı arama sonuçları sunmak için değerlendirir. Kaliteli Backlink hizmetleri için Moradam SEO Hizmetlerine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medya

Sosyal medyada aktif olun. Sosyal medyadan çok fazla trafik çekilebilir. Sosyal medya platformlarını kullanarak web sitenize insanları çekmek için sosyal dostu ve bilgilendirici makaleler oluşturmak önemlidir.  Etkin Google+, Facebook , Twitter , LinkedIn’e sahip olmak , Pinterest profilleri size büyük trafik çekme konusunda olumlu etkilere sahip olacak.

Öneri: Sosyal medya ve SEO ilişkisi

Google SEO Yönergeleri

Google’ın yönergelerini izleyin. Google bu işte patronunuz ve dolayısıyla patronunuzun yönergelerine göre gitmeniz gerekiyor. Üst sıraya girmek için her türlü etik olmayan araç web sitenizde olumsuz etkilere neden olabilir ve Google sizi etik olmayan ve yasadışı faaliyetleriniz nedeniyle ceza verebilir. Yönergeleri izleyin ve etik ilkelere dönüştürün.

Artık yeni bir web sitesini sıralamanın en etkin ve etkili yollarını biliyorsunuz. Doğru şekilde uygulanırsa, web sitenizi Google aramasının ilk sayfasına yerleştirebilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz varsa, yardıma ihtiyacınız var, lütfen Moradam SEO Blogumuza gidin ve yardım almak için bizimle iletişime geçin!

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. paylaştıklarınızın hepsini yapmaya başladım umarım hızlı bir şekilde index almaya başlarım elinize kaleminize sağlık.

  2. Bu bence hızlı index almak için değil ne yapmamız gerektiği ile ilgili blog olmuş. Ben konularımın nasıl daha hızlı indeks alabileceğini merak ediyorum.

  3. Eğer internet sitenize her gün düzenli olarak içerik eklerseniz ve bunları sosyal medya sitelerinde paylaşıp paravan bloglarla link zinciri oluşturursanız çok hızlı index alabilirsiniz. Tabii paravan blog olayını abartmamak çok önemli çünkü Google için yapılan işten çok doğan olması önem taşıyor. Programlarla alınan binlerce backlink yerine doğal yollardan alınan 10 backlink sizi uçurur.

  4. teşekkür ederim güzek bir paylaşim

  5. Güzel ve açikliyici bir bilgi bizde bundandır Sonraki çalişmalarda daha dikkatli olacagiz

  6. Diyet Düşmanı : Mart 8, 2020 at 10:36 pm

    benim sitem 10 gündür index almıyor her şeyi yapıyorum ama neden

  7. hızlı index alma ve seo konusundaki ayrıntılı bilgilendirmeniz için teşekkürler.

  8. Site indexleri hakkında en detaylı bilgi burada yer alıyor. Bu maddeleri yaptığım zaman kolaylıkla index aldı. Çok teşekkürler.

  9. bir süre ara verdim ve artık webmaster tools bir çok özeliğini devre dışı bıraktığını gördüm. Artık doğal akışında index süreci oluyor ve günler sürebiliyor.. Site yapısıda oldukça önemli olsada google artık rekabeti sadece kendi tekeline bağlı hale getiriyor.

  10. Backlinklerimizi hızlı idex alması için ne yapmalıyız?

  11. Bilgiler için teşekkürler. Site hızı ve özgün içerik gerçekten önemli. Fakat doğal backlink konusu günümüzde çok zor görünüyor. Türkçe içerikli sitelerin backlink ağları hep spam risk oluşturuyor.

  12. bende bir site açtım 170 tane ortalama 400 kelimelik makale yazdım. Ama 20 günde sadece 28 içeriğim indexlendi. Pek çok yerden backlink almama rağmen index alamıyorum sebebi ne olabilir

  13. Bu makaledeki tüm öneriler için teşekkürler ama Google’da Ağustos ayından bu yana yine çok fazla değişiklik var. Sıralamalar neredeyse her saat değişiyor, kopya siteler anında index alırken senelerdir emek verdiklerimiz geri gidiyor anlamak mümkün değil.

  14. hocam merhabalr sitemindex sorunu vardı içerikleriniz ve paylaşımlarınız sayesinde düzeldi çok teşekürler ve başarılar moradam

  15. Özellikle index konusu günümüzde bir çok insanın önemle takip ettiği bir konu. Çok önem veriliyor. Bu konuda eğitim verenler bile var. Çok bilgilendirici bir yazı teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir