Hızlı ve Basit SEO Nasıl Yapılır? 2018 SEO Temelleri

seo 2018

Bu yazıda, web sitenizi ziyaretçileriniz için iyileştirmek için şu anda yapabileceğiniz üç şeyi ele alıyoruz. Buradaki işlemler çoğu zaman göz ardı ettiğimiz ancak son derece basit ve önemli olan SEO işlemleridir. Hızlıca göz atalım.

Site Hızlandırma

Mobil ve masaüstü SEO temellerinin başında hız gelmektedir.

  • Dosya boyutu optimizasyonu. Görsellerinizin boyutunu Photoshop’ta (veya kullandığınız diğer herhangi bir resim düzenleme programında) optimize edin. Yüklemeden önce görsel optimizasyonu işlemini yaparak dosya boyutlarını küçülttüğünüzden emin olun.
  • Tarayıcı önbelleği. Tarayıcınızın bir web sitesinin dosyalarını (örneğin web sitemizin üst kısmında gördüğünüz logo) saklaması işlemidir, bu nedenle web sitemizin başka bir sayfasını ziyaret ettiğinizde bunları tekrar yüklemeniz gerekmez. Bu açıkça zaman kazandırır. Bununla ilgili birçok yol var, ancak muhtemelen (WordPress sitesini kullanıyorsanız) en kolay olanı bir eklenti kullanmaktır. Çoğu hız optimizasyonu eklentisi, bu tarayıcı önbelleğini destekler ve çoğu sizin için doğru zamanı ayarlar. Benim favori hız eklentileri bazı arasındadır WP SuperCache.
  • Komut dosyalarını optimize etmek. Web sitelerimizi geliştirmek için JavaScript (JS) ve CSS dosyalarını yüklemekteyiz, ancak sonunda bu ek dosyalar web sitemizi yavaşlatır. JS ve CSS genellikle tasarımı ve kullanıcı deneyimini hedefler. Bu dosyaların kesinlikle minified işlemi yapılarak sıkıştırılması gerekmektedir.

Mobil Optimizasyon

Göreve dayalı tasarıma odaklanın. Tasarımınız ve içeriğinizin büyük resimlere fazla bağımlı olmadığından emin olun. Bu fikirle aşağıdaki yazılardan detaylı bilgi bulabilirsiniz.

İçerikleri Doğru Bir Şekilde Sunma

İçeriğinizi Google, Facebook ve ziyaretçilerinize sunmanın birçok yolu vardır. 2018 için ilk yapmanız gereken şey, içeriklerinizi nasıl, ne şekilde, hangi ziyaretçiye sunacağınızı iyice belirlemek ve analiz ettikten sonra hareket etmenizdir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. teşekkürler

  2. bayrampaşa kombi servisi : Eylül 13, 2018 at 1:38 am

    Çok faydalı bir açıklama olmuş vermiş olduğunuz bilgeiler işe yarar

  3. Teşekkürler dikkate alacağım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir