Aşırı SEO (Over Optimizasyon) Nedir?

aşırı seo

Aşırı SEO ya da bir diğer adıyla Over Optimizasyon aslında oldukça eski bir kavramdır. Penguin ve Panda algoritma ile hayatımıza giren bu kavram aşırı yoğun SEO çalışmalarına verilen bir isimdir. Aşırı SEO eski bir kavram olmasına rağmen günümüzde çok sık rastlanan bir durumu ifade eder. Web dünyasında artan rekabet web siteleri kimi zaman sektörde varlığını sürdürmek, rakiplerini geçmek veya rakiplerinin sıralamalarını düşürmek için farklı çalışmalara ve yöntemlere başvurmaktadır. Aşırı SEO Nedir? Aşırı SEO Nasıl Tespit Edilir? ve Kurtulma Yöntemleri Nedir? gibi sorularınızın cevabına bu yazımızda cevap vereceğiz.

Aşırı SEO Nedir?

Aşırı SEO yukarıda da belirttiğimiz gibi aşırı yoğun SEO çalışmaları anlamına gelir. Bu konuda yapılan en büyük örnekler genelde backlink çalışmalarında karşımıza çıkmaktadır. Backlink çalışmalarında daima aynı anahtar kelime üzerinden backlink alınması ve ilgili içeriğin ilgili ya da ilgisiz alakasız kelimeler ile doldurulması aşırı yoğun SEO çalışması örneğidir. On-Page SEO kapsamında ele alındığında ise çok fazla anahtar kelime kullanılmasıdır.

Aşırı SEO nasıl tespit edilir konusunda kullanabileceğiniz en iyi yöntem SEO analiz araçlarıdır. Moz, Ahrefs gibi araçlar ile backlink ve anahtar kelimeler ile ilgili gerekli analizleri yapabilirsiniz.

Eğer aşırı yoğun SEO ve doğuracağı olumsuz etkilerden web sitenizi korumak istiyorsanız sizler için birkaç farklı öneri de bulunuyoruz:

  • Öncelikle spam linklerden kurtulun.
  • Meta açıklaması ve etiketlerinde anahtar kelime tekrarından kaçınmalısınız.
  • Ana sayfaya yönlendirilen kalitesiz linkler mevcutsa bunları kaldırın.
  • Yalnızca ana sayfa değil alt sayfaların için de backlink alın.
  • Kaliteli ve ilgili içeriklerden backlink almaya çalışın.
  • Footer bölümünde menü tekrarı yapmayın.
  • Anahtar kelime tekrarı yapan site içi bağlantılardan uzak durun.
  • Kelime çöplüğü olan yorum backlinklerden uzak durun.
  • İlgili veya ilgisiz anahtar kelimelerle kelime çöplüğü olan yazılardan link almayın.

Over Optimization yukarıda belirttiğimiz gibi oldukça eski bir kavram fakat hala birçok kişi bu tür SEO çalışmalarına başvuruyor. SEO çalışmalarında her ne kadar binlerce teknik yer alıyor olsa da siz doğal olan ve arama motorlarının kurallarına uygun yöntemlerle ilerleyin. Eğer backlinkler hakkında detaylı bilgilere sahip değilseniz aşağıda yer alan backlinkler hakkında size yol gösteren makalelerimizi okuyabilirsiniz.

  1. Backlink Hakkında Merak Edilenler 
  2. Backlink Nasıl ve Nereden Alınır?
  3. Doğal Backlink Nasıl Alınır? Adım Adım Doğal Backlink Alma

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir