Fazla İçerikli WordPress Siteler Nasıl Hızlanır?

Veritabanı Nasıl Oluşturulur?

WP Siteler Nasıl Hızlanır: Arama motorları artık algoritmalarına site hızını da eklediğinden, açılış hızı listenizin sıralamalarını da etkiliyor. Zamanla içerik sayısında artış gerçekleşen siteler yavaşlamaya başlar. Bu durumda da ortaya şu soru çıkar: Çok fazla içeriğe sahip bir sitenin web sayfasının yüklemesini nasıl hızlandırabiliriz?

Fazla İçerikli WordPress Siteler Nasıl Hızlanır?

Kodlar

  • İnsanlar sitenizi her ziyaret edişlerinde CSS stil sayfaları, komut dosyaları, resimler, HTML ve JavaScript gibi pek çok sorgu gerçekleşir. Siteye içerik eklendiği ölçüde, sunuculara yapılan HTTP istekleri artar. Bu da sunucu yanıtı ve sayfa yüklemesi için uzun bir zaman alır. Bu nedenle, HTTP isteklerini, özellikle gereksiz olanları en aza indirgemeniz gerekir. Örneğin, gereksiz CSS kodları içeren, ancak sitenize az katkısı olan eklentileri silebilirsiniz.
  • Basit ve temiz kodlanmış hafif temalar ve eklentiler kullanın.

Görseller

  • Görsel optimizasyonuna önem verin. Optimizasyon, dosya adı, alt etiketi, boyutu, biçimi, başlık öznitelikleri ve metin alaka düzeyinden meydana gelmektedir.
  • Resim Boyutu: JPEGMini, Smush.it, RIOT ve Trimage gibi büyük boyutlara sahip görsellerin boyutunu küçülten sistemler kullanın.
  • Sitenize eklenen çok fazla görsel, görsel sayısınca HTTP isteğinin sunucu tarafından yanıtlanması için uzun bir zaman gerektirdiğinden, web sayfası yüklenmesinde olumsuz bir etkiye neden olur. Örneğin, 6 fotoğraf içeren bir web sayfası, 3 fotoğraf içeren sayfalardan çok daha yavaş yüklenir. Bunun nedeni, birincisi 6 HTTP isteği gönderirken ikincisi yalnızca 3 adet gönderir. Genel olarak, ideal fotoğraf sayısı 1000 kelimeye en fazla 5 adet görsel kullanmaktır.

Sunucu

  • Ayrıca PHP’yi statik HTML ile değiştirme imkanınız varsa kesinlikle denemelisiniz. Bu işlem gelişmiş becerileri gerektirebilir, ancak yükleme süresini kısaltabilir.
  • Cache eklentileri ile, tarayıcı önbelleğinin kullanılması, web sayfanızın yüklenmesini hızlandırabilir ve sunucu gecikmesini en fazla azaltır. Önbellekte saklamak sitenizdeki tüm verilerin saklanması ve statik sayfalara aktarmasıdır. Önbelleklemeyi etkinleştirmek için .htaccess dosyanıza bazı kodlar ekleyebilirsiniz. Bu işlemin webmasterların çoğunluğu için basit olmadığı gerçeği nedeniyle, veritabanı, CSS ve HTML’yi önbelleğe almanızı sağlayan güçlü ve kullanıcı dostu bir W3 Total Cache eklentisini öneririz.
  • CDN, web sitelerinin performansını 10 kat arttıran bir içerik dağıtım ağı olarak kabul görmektedir. CDN, CSS, JavaScript ve resimler de dahil olmak üzere web sitelerinde edinilen tüm statik dosyalarınızı kullanarak çalışır ve ziyaretçilere dosyalara mümkün olduğunca yakın sunuculara sunarak mümkün olduğunca hızlı bir şekilde indirmelerini sağlar. 

Veritabanı

  • Veritabanları; sayfalar, mesajlar, yorumlar, eklenti bilgileri ve ayarları gibi WordPress ile ilgili her şeyi saklar. Bir sayfanın veya yazının her yeniden yüklendiğinde veritabanını okur. Dolayısıyla, veritabanı çok fazla bilgi yüklü ise bilgileri bulmak ve görüntülemek uzun zaman alabilir. Veritabanı optimizasyonunu ise, WP-Optimizer benzeri eklentilerle yapabilirsiniz.
  • Eski temalar, işe yaramaz eklentiler ve yalnızca ekli olan fakat kullanılmayan diğer özellikler varsa onları kaldırın.
  • Spam yorumları kalıcı olarak silin.
  • Güvenilir ve kaliteli bir hosting paketi satın alın.

Veritabanı

Ayrıca site hızı ile ilgili diğer makalelerimizi de okumanızı öneririz…

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir