Hemen Çıkma Oranı Ne Olmalı?

Hemen Çıkma Oranı Ne Olmalı?

Hemen çıkma oranı, tüm tek sayfa ziyaretlerini yüzde olarak hesaplamak için kullanılan süredir. Başka bir deyişle, bunlar ikinci sayfayı ziyaret etmeden web sitenizi terk eden kişilerdir. Daima asıl amaç, web sitenizin dönüşüm oranlarını optimize etmek için hemen çıkma oranlarını azaltmaktır. Bu bilgiler, sitenizin çektiği türdeki izleyiciler hakkında bilgi vermek için bir ölçüm olarak kullanılır. Yüksek hemen çıkma oranları, sayfalarınızın kalitesinin düşük olduğunun bir işareti olabilir. Bir ziyaretçi çekici bir şey bulamazsa sitenizden hemen ayrılır. Normalde, düşük amaçlı sayfaların da hemen çıkma oranları yüksek olur.

Detaylı bilgi: Hemen Çıkma Oranı Nedir?

Hemen Çıkma Oranı Ne Olmalı?

Hemen çıkma oranı %40’ın altında ise sitenizdeki optimizasyon mükemmeldir ve kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan, iyi oluşturulmuş, profesyonelce tasarlanmış bir web sitesinin göstergesidir. %40-50 arası hemen çıkma oranı genelde normaldir. Hemen çıkma oranı, yüzde 50’yi geçtikten sonra, hangi kullanıcı bölümlerinin veya içeriğin hemen çıkma oranını artırdığını belirleme zamanı gelmiştir. %60’ın üzerindeki bir hemen çıkma oranı genelde risk demektir. Ancak bazı site türleri için bu bile fena olmayabilir. Her şey web sitesine bağlı, bu yüzden sitenizin türüne göre bu oranları değerlendirmek önemlidir.

Mobil Hemen Çıkma Oranı: Genel olarak, mobil hemen çıkma oranlarının masaüstünden yaklaşık yüzde 10 ila 20 daha yüksek bir oranda olması muhtemeldir.

Sonuç

Özetlemek gerekirse, hemen çıkma oranlarını sezgisel bir şekilde yorumlamak önemlidir. Bunun üzerinde, iyi ve kötü bir hemen çıkma oranı arasında ayrım yapmak faydalı olacaktır. Eğer hemen çıkma oranınız yüksek ise, “Hemen Çıkma Oranı Nasıl Düşürülür” başlıklı yazımıza göz atmanızı öneririz. Ayrıca Hemen Çıkma Oranını Düşürmek İçin Yapılması Gerekenler yazımıza göz atabilirsiniz.

Öneri: Bounce Rate ve Google Analytics

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir