2019 On-Page SEO Kontrol Listesi

2019 On-Page SEO Kontrol Listesi

On-Page SEO, Google’da iyi sıralamanın temelidir. İşte bu yüzden bugün size adım adım On-Page SEO Kontrol Listesi hazırladık.

On-Page SEO Nedir?

On-Page SEO, web sitenizde tek bir sayfayı optimize etme sürecidir. Bu, tüm bir web sitesini optimize etme süreci ile karıştırılmamalıdır. Bununla birlikte, bu iki tür optimizasyon, karşılıklı olarak özel değildir.

Örneğin, bir SSL sertifikası yüklemek gibi bir eylem, On-Page SEO için en iyi duruma getirme eylemidir.

On-Page SEO Neden Önemlidir?

Temel SEO bilgisine sahip çoğu insan genellikle On-Page SEO’nun bir sayfaya anhatar kelime yerleştirmekten ibaret olduğunu düşünür. Anahtar kelimeler SEO için kritik bir öneme sahiptir. Ancak On-Page SEO’da önemli olan farklı kriterler de vardır.  Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Anahtar Kelimeler
  • Bağlantılar
  • Görsel İçerikler
  • Kullanıcı Deneyimi (UX)
  • Başlık Etiketleri
  • H Etiketleri
  • İçerikler ve İçerik Uzunluğu

On-Page SEO için önemli faktörler başlıca bu şekilde sıralanabilir. On-Page SEO için önemli olan bu kriterleri doğru bir şekilde anlamak ve gerektiği gibi optimize etmek Google başta olmak üzere arama motorlarında sitenizin sıralamasının ne kadar iyi olacağını belirler.

On-Page SEO Kontrol Listesi

Şimdi sırada size On-Page SEO kontrolünün ve optimizasyonu adım adım nasıl yapılacağını gösterme zamanı. Sadece bu kontrol listesini takip ederek mükemmel bir şekilde optimize edilmiş sayfalar elde edebilirsiniz.

Performans

on page seo kontrol listesi

1- Google Analytics ile Sayfalarınızı Takip Ediyor Musunuz?

Her şeyden önce sayfalarınızın ve sitenizin performansını ölçmek için bir araca ihtiyacınız var. Bunun için de Google Analytics’ten yararlanabilirsiniz. Ancak Goole Analytics bazı durumlarda kullanıcılar tarafından anlaşılması güç bir araç olabilir. Bunun dışında ücretli ve ücretsiz olarak kullanabileceğiniz birçok araç mevcut. Sitenizin ve sayfalarınızın performansını takip etmek için Moradam’ın sizler için sunduğu analiz aracından yararlanabilirsiniz.

2- Birincil Anahtar Kelimelerinizi Takip Ediyor Musunuz?

Birincil anahtar kelimelerin takip edilmesi göründüğü kadar basit değildir. Anahtar kelimelerin takip edilmesi, güncel durumunuzu ve performansını belirlemek için oldukça önemlidir. Bunun için Ahrefs gibi ücretli araçları kullanabilirsiniz. Yine site performansında olduğu gibi adım adım anahtar kelimelerinizi takip etmek için Moradam Sıra Bulucu hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Tarama ve Dizine Ekleme

1- Sayfalarınız Taranabilir Mi?

Google örümcekleri sayfanıza erişemezse sayfalarınız taranamaz ve dizine eklenmez. Ayrıca Robots.txt dosyasında “NoIndex” etiketinin bulunması dikkat etmeniz gereken bir durumdur. Çünkü bu etiketin yer alması sayfalarınızın taranması ve dizine eklenmesi önünde engel oluşturur. Eğer bir sayfanızın indekslenmediğini fark ettiyseniz öncelikli olarak robots.txt dosyanızı kontrol etmeniz gerekir.

Sayfalarınızın taranabilirliğini kontrol etmek için RankSider aracından yararlanabilirsiniz. Sayfalarınıza ait URL’leri girip “Gönder” dedikten sonra sayfanızın taranabilirlik açısından önünde hangi engellerin olduğunu gösterir. Saya erişilebilirliği için ise Screaming Frog SEO Spider aracını kullanabilirsiniz.

2- Sayfanız İndekslenebilir Mi?

“Taranabilir” bir sayfaya sahip olmak, Google’da sıralamanın ilk adımıdır. İkinci adım, sayfanızın gerçekten dizine eklendiğinden emin olmaktır.

Sayfanızın düzgün bir şekilde dizine eklenip eklenmediğini kontrol etmenin en iyi yolu, URL’nizi kopyalayıp Google’a yapıştırmaktır.

on page seo kontrol listesi

Eğer sayfa URL’sini Google’da arattığınızda sayfanızın indekslenmediğini fark ederseniz noindex etiketinin kullanılıp kullanılmadığına ve site yapısından kaynaklı hataların olup olmadığına emin olmalısınız. Site yapısından en sık rastlanılan hatalara ve çözümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Eğer yaptığınız incelemeler sonucunda herhangi bir hata yoksa ya da hataları giderdiyseniz “Google Gibi Getir” yaparak sayfanızın indekslenmesini sağlayabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler

on page seo kontrol listesi

1- Doğru Anahtar Kelime Hedeflemesi Yaptığınıza Emin Misiniz?

Bazı kişiler anahtar kelime hedeflemesi ve sıralama konusunda abartılı hayallere sahip olabiliyor. Örneğin eni açılan ya da otoriter olmayan bir site rekabetin ve aranma hacminin yüksek olduğu temel anahtar kelimelerde ilk sıralarda yer almak gibi bir hedefe sahip olabiliyor. Bunun yerine uzun kuyruk ve ya gövde olarak adlandırılan anahtar kelime gruplarında hedeflemelere sahip olması daha gerçekçi olacaktır. Ayrıca bu iki tür grupta sağlayacağı başarı oranı da bir hayli yüksektir.

Anahtar kelime araştırmasında Google Keyword Planner ve Google Trends’den yararlanarak daha doğru ve gerçekçi hedeflemeler yapabilirsiniz. Google Trends’i anahtar kelime araştırmasında nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız buradan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

2- Birden Çok Sayfada Aynı Anahtar Kelimeyi Hedefliyor Musunuz?

Birden çok sayfada aynı birincil anahtar kelimenin hedeflenmemesi gerekir. Örneğin “On-Page SEO” anahtar kelimesinde köşe taşı ya da temel bir içeriğe sahipseniz tekrar bu anahtar kelimeyi hedefleyen bir içerik oluşturmayın. Yinelenen içerik sorununa neden olan bu durumla karşılaşmamak için ilk andan itibaren bir strateji oluşturmanız gerekir.

3- Sayfalarınız Arama Amacına Yönelik Mi?

Arama amacı dört temel etrafından şekillenir. Bunlar şu şekildedir:

  1. Bilgi Edinme
  2. Karşılaştırma
  3. İşlemsel (backlink kazanmak Gibi)
  4. Gezinti

Hedef anahtar kelimenizin arkasındaki amacı anlamak, sayfanızı nasıl yapılandıracağınızı belirleyecektir. Örneğin nasıl yapılır, nedir veya nasıl kullanılır gibi bir içerik oluşturacaksanız içeriğinizin tamamen bilgi verme amacı etrafında oluşturulması gerekir.

E-ticaret siteleri için de durum aynıdır. Kullanıcı eğer ürün ve hizmetler ile ilgili bilgi arama amacıyla sitenize geldiyse henüz ürünü satın almak için hazır değildir. Çünkü henüz araştırma aşaması tamamlanmamıştır. Muhtemelen müşteri yolculuğunun başındadır. Bunun farkında olmanız ve sayfanızı bir eğitim kaynağı olarak yapılandırmanız gerekir. Eğer bu adımı doğru bir şekilde tamamlar ve Call to Action’un yaratacağı güçten doğru bir şekilde yararlanabilirseniz bu yolculuk araştırma aşamasından satın alma aşamasına ilerleyerek olumlu bir şekilde tamamlanır.

4- Anahtar Kelime Başlık İçerisinde Kullanılmış Mı?

Her ne kadar farklı fikirler ortaya atılsa da neredeyse SEO uzmanlarının büyük bir bölümü anahtar kelimelerin başlık içerisinde kullanılması gerektiği konusunda hem fikirdir. Başlık etiketi içerisinde anahtar kelimenize yer vererek SEO çalışmanıza büyük bir katkı sağlayacak ve başarı elde edeceksiniz. Bu yüzden anahtar kelimenizin başlık etiketi içerisinde yer almasına dikkat edin.

5- Başlık Etiketleriniz Tıklanabilir ve İlgi Çekici Mi?

Google, sayfanızın neyle ilgili olduğunu anlamak için başlık etiketinizdeki kelimeleri kullanır. Ama anlamanız gereken başlık etiketlerinin başka bir tarafı var: Tıklama Oranı (TO). Başlıklarınızı ilgi çekici hale getirmek tıklama oranını artırıcı bir etki yaratacaktır. Ayrıca TO’nuzu artırmak, yeni içerik oluşturmadan daha fazla organik arama trafiği elde etmenin en kolay yollarından biridir.

Tıklama Oranı ile ilgili sitenizin performansına Google Search Console üzerinden ulaşabilirsiniz. Google Search Console’da “performans” sekmesinden gerekli detaylara ulaşabilirsiniz.

6- Sayfada H1 Etiketi Kullandınız Mı?

Web sitenizdeki her sayfa bir H1 etiketine sahip olmalıdır. H1 etiketi bulunmayan sayfalarınızı Screaming Frog SEO Spider üzerinden kontrol ederek bulabilirsiniz. Ayrıca her sayfada yalnızca bir kere H1 etiketi kullanmış olmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

7- Meta Açıklamasında Anahtar Kelime Bulunuyor Mu?

Google, meta açıklamalarını içerik içerisinden kendisi belirleyerek gösterebilir. Ancak meta açıklamalarını oluştururken mutlaka birincil anahtar kelimenizin açıklama içerisinde yer alması gerekir.

8- Meta Açıklaması İlgi Çekici Mi?

Meta açıklaması, başlık etiketlerinde olduğu gibi kullanıcıyı harekete gerçirmelidir. Yani tıklanabilir olmalıdır. Bu konuda sizler için hazırlamış olduğumuz Meta Açıklaması Nasıl Yazılır? Meta Açıklaması Neden Önemlidir? başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz.

9- Anahtar Kelime URL İçerisinde Yer Alıyor Mu?

Yapılan analizlere göre URL’de birincil anahtar kelimeye sahip olan sayfalar daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Google ayrıca anahtar kelimenizin URL’de olmasının çok küçük de olsa bir sıralama faktörü olduğunu da belirtmektedir.

10- URL Yapısı Zayıf Mı?

URL yapısı kullanıcı deneyimi açısından önemlidir. Kısa URL’ler her ne kadar küçük çaplı bir sıralama sinyali olsa da sıralamalarda daha iyi performans gösterir. Uzun URL’lerin hatırlanması ve paylaşması zordur. Bununla birlikte, uzun URL’lere sahip olmanın hiçbir faydası da yoktur. Bu yüzden, URL’lerinizdeki tüm fazlalıkları kesin ve yalnızca hedef anahtar kelime öbeklerinize yer verin.

11- Birincil Anahtar Kelime İlk Paragrafta Yer Alıyor Mu?

Google’ın sayfanızın neyle ilgili olduğunu gerçekten anlamasını istiyorsanız, o zaman bunu çok net bir şekilde anlamanız gerekir. Doğal olarak, hedef anahtar kelime öbeğinizi ilk paragrafta hatta ilk cümlede kullanmanız gerekir. Bunu yapmak hedefe ulaşmak için mükemmel bir yoldur.

12- Anahtar Kelime Yoğunluğu Olması Gerekenden Fazla Mı?

Anahtar kelime yoğunluğunda agresif davranmamanız gerekir. İçeriğinizi mümkün olan en doğal şekilde yazmanız ve yoğunluğun kendi yolunu açması gerekir. Anahtar kelime yoğunluğunu normalden fazla olması durumun içeriklerinizi spam olarak algılanabilir. Bu yüzden içeriklerinizi mümkün olduğunca doğal bir şekilde oluşturmalı ve anahtar kelime kullanımına da bu bağlamda dikkat etmelisiniz.

13- LSI Anahtar Kelimelere Sayfada/İçerikte Yer Veriyor Musunuz?

Sayfalarınızı birincil anahtar kelime etrafında yapılandırmak ve bu anahtar kelimeler için sıralama hedeflemek temel amaçlardan biridir ve akıllıcadır. Bununla birlikte, o sayfaları anahtar kelimelerle yakından ilgili tüm varyasyonlar için yani LSI kelimeler için de sıralamaya çalışmalısınız.

LSI kelimeleri ve birincil anahtar kelimelerin diğer varyasyonlarını bulmak için kullanabileceğiniz en mükemmel araç Google Trends’dir. Google Trends sayesinde kapsamlı analiz yapabilir ve LSI anahtar kelimeleri belirleyebilirsiniz.

İçerik 

on page seo kontrol listesi

1- İçerikleriniz Özgün ve Kaliteli Mi?

İçeriklerinizi oluştururken kendinize bu konuda mevcut içeriklerden daha kaliteli ve değerli bir içeriği nasıl oluşturacağınızı sormalısınız. Bu sayede rakiplerinizin içeriklerden daha kaliteli ve öne çıkan içerikleri kolayca oluşturabilirsiniz.

Bu konuda birçok işletmenin göz ardı etti 2 faktör var. Bunlardan ilki kullanıcı deneyimi (UX) ikincisi ise içeriklerin görsel ögelerle desteklenmesidir. Birçok site kullanıcı deneyimini göz ardı ederek sayfa ve içerik oluşturuyor. Özellikle sayfa ve site tasarımı konusunda site sahipleri yatırım yapma konusunda oldukça isteksizdir. Aynı şekilde içeriklerin resim, video veya grafiklerle desteklenmesi de göz ardı edilmektedir. İşte bu noktada rakiplerinizden sıyrılarak içerikleriniz ile iyi sıralamalar alabilmek için bu iki noktaya dikkat etmelisiniz.

2- İçeriklerinizde Yazım ve Dil Bilgisi Hataları Mevcut Mu?

Yazım ve dil bilgisi hatalarını bulmak için dil bilgisi kontrolü yapan araçları kullanın. Google, Arama Kalitesi Değerlendiricisi Yönergeleri’nde  yazım ve dil bilgisi hatalarından hoşlanmadığını açıkça belirtmektedir. Bu yüzden oluşturduğunuz içeriklerde yazım ve dil bilgisi hatalarına yer vermemelisiniz.

3- İçeriklerinizin Uzunluğu SEO Açısından Yeterli Mi?

Uzun içerikler genel anlamda arama motorlarında daha iyi performans göstermektedir. Ancak sırf uzun bir içerik oluşturmak için içeriği gereksiz uzatmak doğru bir hamle değildir. İçeriğin baştan sona konu bütünlüğü ve doğal bir akış içerisinde olması gerekir. SEO için ideal içerik uzunluğu hakkında tüm detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

4- İçerikleriniz İlgi Çekici Mi?

İnsanların, harekete geçmeden önce içeriğinizi tüketmesi gerekir. SEO açısından, kullanıcılar içeriğinizi ilgi çekici ve yeterli görüyorsa, bu sayfanız için olumlu bir işarettir. Hemen çıkma oranı düşecek ve iyi bir iş çıkardıysanız, arama yapan kişi sayfanızı paylaşma, başka bir sayfayı ziyaret etme, listenize abone olma veya ürünlerinizden birini satın alma gibi başka bir işlemi de gerçekleştirecektir.

İçeriğinizi ilgi çekici hale getirmek için;

  • Öncelikle kullanıcıyı dikkate alarak samimi bir dille içerikleri yazın.
  • Önemli noktaları kullanıcının dikkatine çekecek şekilde belirtin.
  • İlgili içerikleri birbirine bağlayın.

5- İçeriğiniz Uzun Paragraflar İçeriyor Mu?

İçerikleriniz blok halinde uzun paragraflar içeriyorsa bu olumsuz bir durumdur. Kullanıcılar, uzun paragrafları itici bulur ve içerikler okunabilirliğini kaybeder. Bu yüzden paragraflarınızı mümkün olduğunca kısa tutun. Bu sayede kullanıcılar tarafından okunabilir ve taranabilir içerikler oluşturabilirsiniz.

6- İçeriklerinizde Alt Başlıklara Yer Veriyor Musunuz?

İçeriklerinizde alt başlık kullanmalısınız. H1’in yanı sıra H2, H3 ve H4 etiketlerininde kullanıldığına emin olun. Ayrıca alt başlıkların mantıksal bir çerçevede oluşturulduğuna özen gösterin. Oluşturduğunuz alt başlıklarda hiyerarşik sıralamaya göre H etiketlerini kullanın.

7- Alt Başlıklarda LSI Anahtar Kelimeleri Kullanıyor Musunuz?

İçeriğiniz yalnızca ana başlığınızdan oluşmaz. Bu yüzden de sadece ana başlığınızda anahtar kelimenize yer vermeniz yeterli değildir. Alt başlıklarınızda birincil anahtar kelimenizin varyasyonlarına yer vermelisiniz.

8- İçerikleriniz Liste ya da Sıralama İçeriyor Mu?

İçeriğin belli kısımlarında sıralama ya da listelerin yer alması kullanıcıların içeriği daha kolay okumasını ve ilgisini çekmesini sağlar.

9- İçerikleriniz Güncel Mi?

İçeriklerin güncel olması oldukça önemlidir. İçeriklerde yer alan bilgilerin hala geçerliliğini koruduğunu belirlemek, eğer geçerliliğini kaybettiyse bunları güncellemek için içeriklerinizi belli aralıklarla kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü yılda en az bir ya da iki kere yapmanız gerekir. Ayrıca aynı konularda yeni içerikler oluşturmak yerine mevcut içeriklerinizi güncellemek daha fazla trafik ve daha iyi sıralama almanızı sağlar.

Görsel İçerikler/Ögeler

on page seo kontrol listesi

1- Sayfalarınız Rakiplerinize Göre Daha Fazla Görsel İçeriklere Sahip Mi?

Benzersiz ve kaliteli görsel içerikler (video, resim, grafikler vs.) sayfalarınızı rakiplerinizden daha eşsiz bir hale getirir. Bu yüzden rakiplerinizden daha fazla görsel içerik kullanarak sayfalarınızı zenginleştirmelisiniz.

2- Kullanılan Görseller Yüksek Kaliteli Mi?

Görsel ögelerin kullanılması tek başına yeterli değildir. Bu yüzden sayfalarınızda yer verdiğiniz görsellerin yüksek kaliteye sahip olması gerekir. Bunun için ücretli ya da ücretsiz araçlardan yararlanabilir, uzman kişilerden destek profesyonel destek alabilirsiniz.

3- Kullanılan Görseller Uygun Boyutlarda Mı?

Görsellerin boyutları sayfanın tasarımına göre ayarlanmalıdır. Ne çok büyük ne de çok küçük olmalıdır. İçeriğin akışına ve sayfanın tasarımına göre görsel boyutlarını ayarlamalısınız.

4- Kullanılan Görseller Sıkıştırılmış Mı?

Yüksek kaliteli görsel kullanmak önemlidir. Ancak bunu yaparken sayfa hızının olumsuz etkilenmemesi gerekir. Bu yüzden kullandığınız görselleri sıkıştırmanız gerekir. Çünkü sıkıştırılmamış görseller, yavaş bir sitenin birincil nedenlerinden biridir.

5- Kullanılan Görsellerin Dosya Adları Açıklayıcı Mı?

Google , resimler için açıklayıcı dosya adları kullanmanızı önerir. Bu ne anlama geliyor? Bu, görüntülerinizi içeriğe göre kaydetmeniz gerektiği anlamına gelir. Bu durum ilgili anahtar kelimelerde görsel içerikleriniz ile de sıralama almanızı sağlar.

6- Kullanılan Görsellerde Açıklayıcı Alt Etiketleri Kullanıyor Musunuz?

Google’ın örümcek, bir resmin neyle ilgili olduğunu anlamak için alt etiketleri kullanır. Bu yüzden sayfanızdaki her görsel için her zaman açıklayıcı alt etiketleri kullanmalısınız.

7- Kullanılan Görsel İçerikler Anahtar Kelime ile Alakalı Mı?

Video, resim veya grafik hangi tür görsel öge kullanırsanız kullanın, bunların içeriğinizle yani anahtar kelimeniz ile alakalı olması gerekir.

Bağlantılar

on page seo kontrol listesi

1- Sayfalarınız İç Bağlantılara Sahip Mi?

İç/dahili bağlantılar, sitenizin otorite oluşturmasının, sitenizin taranabilirliğini, indekslenebilirliğini geliştirmenin ve sitenizdeki diğer önemli sayfaların yüksek sıralama almasına yardımcı olan güçlü bir yöntemdir. Bu yüzden sayfalarınız arasında güçlü bir link ağı oluşturmasınız.

2- İç Bağlantılarınızda Tanımlayıcı Çapa Metni Kullanıyor Musunuz?

Dış bağlantılardan farklı olarak, iç bağlantılarınız anahtar kelime açısından zengin bağlantı metnine sahip olmalıdır.

3- Breadcrumb Kullanıyor Musunuz?

Breadcrumb özellikle büyük web siteleri için oldukça önemlidir. Ayrıca kullanıcı deneyimine olumlu etki yaratır. Bu yüzden mutlaka kullanmanız gerekir. Bu konuda tüm detaylara BreadCrumb Nedir, Nasıl Kullanılır? adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

4- İç Bağlantıları Fayda Sağlıyor Mu?

Oluşturulmasının tek amacı sıralama olan iç bağlantılar harika ya da doğru bir fikir değildir. Sayfanızın amacının kullanıcıyı memnun etme olduğunu unutmayın. Her iç bağlantı bir amaca hizmet etmeli veya kullanıcıya bir şekilde yardımcı olmalıdır. Genel olarak, alakalı ve değerli sayfalara bağlantı kurduğunuz sürece, iç bağlantı ağınız doğru bir şekilde oluşturulmuş demektir.

5-Sayfalarınız Harici Bağlantılara Sahip Mi?

İlgili ve güvenilir kaynaklara bağlantı vermek, sayfanızın kalitesini ve güvenilirliğini artırır.

6- Sayfalarınızda Kırık ya da Bozuk Bağlantılar Var Mı?

Bozuk bağlantılar kullanıcı deneyimini zedelemekte ve sık sık ele alınması gerekmektedir. Bozuk bağlantıları tespit etmek ve düzeltmek için sayfanızı ve sitenizi düzenli olarak denetlemelisiniz. Bunun için Screaming Frog SEO Spider aracından faydalanabilirsiniz.

Kullanıcı Deneyimi (UX)

1- Sayfalarınız 3 Saniyeden Daha Kısa Sürede Yükleniyor Mu?

Sayfa hızı, en önemli UX faktörlerinden biridir. Sayfalarınızın sıralamasını artırmak için mutlaka sayfa hızını optimize etmelisiniz.

2- Sayfalarınızın Mobil Uyumlu Mu?

Tüm web aramalarının neredeyse tamamı yakın gelecekte mobil cihazlardan gerçekleştirilecektir. Bu nedenle, web sitenizin mobil uyumlu olması oldukça önemlidir. Ayrıca Mobile First Indexing ile bu durum artık daha da önemlidir.

3- SSL Sertifikası Mevcut Mu?

Google, birkaç yıl önce SSL sertifikalarının algoritmalarının bir parçası olacağını ve sıralama faktörünün olacağını belirtti. Ayrıca, Google Chrome artık web sitelerini “Güvenli” ya da “Güvenli Değil” etiketiyle etiketliyor.

Özellikle e-ticaret sitelerinde bu etiketleme kullanıcılar için büyük bir caydırıcıdır ve bu etiketleme hem arama motorlarındaki performansınızı hem de işinizi olumsuz etkiler.

4- Sayfalarınızda Pop-Up Reklamlara Yer Veriyor Musunuz?

Google, bir süre önce özellikle çok fazla pop-up reklam içeren sayfaların sıralamasının düşürüleceğini belirtti. Gerçekten de bu durum kullanıcılar açısından oldukça sinir bozucudur. Kullanıcılar açısından bakıldığında çok sayıda pop-up reklam olması kullanıcıların sitenizi hemen terk etmesine neden olacaktır.

Bu tür reklamları kullanacaksanız, bir kullanıcı web sitenizde ikinci veya üçüncü bir sayfayı ziyaret ettiğinde bu tür reklamlarla karşılaşmalı.

5- Sayfalarınız Aşırı Reklam İçeriyor Mu?

Bazı işletmeler ve web sitelerinin geçim kaynakları reklam gelirine bağlıdır, ancak bazıları bunu çok fazla abartır. Sayfaların her tarafından artık kullanıcıyı rahatsız edecek şekilde reklamların yer alması kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Bu yüzden reklam gelirleri kadar kullanıcı deneyimini de göz önünde bulundurarak reklamları yerleştirmelisiniz.

6- Web Sitenizin Tasarımı Kullanışlı ve Modern Mi?

Tasarım ve kullanıcı deneyimi arasındaki denge SEO açısından ciddiye alınmalıdır. Tasarımınızı modern ve kullanışlı tutmak için sürekli optimize etmeli ve tasarımınıza yatırım yapmaktan çekinmemelisiniz.

8- Sayfalarınız Paylaşılabilir Mi?

Sosyal medya paylaşım düğmeleri, bilgilendirme içeriğinde belirgin bir şekilde kullanıcılara sunulmalıdır. Eğer içeriğiniz iyiyse paylaşılma olasılığı daha yüksektir. Bu yüzden kullanıcının içeriğinizi paylaşması için mümkün olduğunca bunu kolaylaştırın.

YMYL ve EAT Puanı

on page seo kontrol listesi

1- Sağlık, Finans ya da Hukuksal Alanlarda Tavsiye Veren İçeriklere Sahip Misiniz?

Sağlık, finans veya hukuksal tavsiye sunan herhangi bir web sitesi ileriye dönük olarak daha büyük bir inceleme altında olacaktır. Bu durum özellikle 1 Ağustos 2018 tarihinde yapılan Medic olarak adlandırılan çekirdek algoritma güncellemesi ile daha fazla ön plana çıktı.

Bunun asıl nedeni, bu alanlarda yanlış veya kanıtlanmamış bilgilerin bir kişiye zarar verebilmesidir.

EAT Puanı ve YMYL sayfalar hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

On-Page SEO Kontrol Listesi için yazacak vesöyleyecek çok fazla şey var. Kontrol listesinde size sunduğumuz bilgiler sayfalarınızı iyi bir şekilde optimize etmenizi sağlayacak. Bu sayede hem kullanıcıların hem Google’ın bayılacağı mükemmel sayfalar oluşturabilirsiniz. On-Page SEO hakkında merak ettiklerinizi yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir